Hasselt.jpg

Stadswandeling

Afstand wandeling : 5 km, ook geschikt voor rokstoelgebruikers

Hasselt

Hoe bereik je Hasselt?

Met de trein :

In de wegbeschrijving van de wandelingen staat beschreven hoe je van aan het station op de wandelroute geraakt.  Je kan de wandelingen inkorten naar eigen mogelijkheden.

EN verder  met de bus naar ’t centrum: ga naar perron 19 en neem de Centrumpendel: CP en best afstappen langs de kleine ring naar goeddunken (alle wegen leiden naar de Markt).

 

Met de auto :

Best kies je voor een betalende ondergrondse parking en dan is de ondergrondse parking op het Kolonel Dusartplein een aanrader.  Op de wandelroute pik je dan best in bij nummer 3 onderaan pagina 3.

 

Toiletten: Sinds 20 oktober 2020 worden mobiele openbare toiletten, onderhouden door stadspersoneel, geplaatst op het Dusart- en Leopoldplein in Hasselt om de ontbrekende toiletvoorzieningen van de gesloten horeca op te vangen. De toiletwagens zullen dagelijks open zijn tussen 10 en 18 uur, gelijklopend met de algemene openingsuren van de winkels, ook op koopzondgen.

Voor de rest zijn er openbare wc’s met munten op het Capucienenplein en op de Molenpoort. Quartier Bleu heeft ook openbare toiletten aan Delhaize Quartier Bleu.

 

Met de bus : neem best als eindhalte telkens het station van Hasselt.

Hasselt_Japanse Tuin.jpg

Japanse tuin

De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven.